otrdiena, 2020. gada 14. aprīlis

Vēl mazliet par Lieldienām

Četri uzdevumi par četrām zvēru ģimenēm!
  1. Cāļu ģimenē krāsainas olas meklēja trīs cālēni – Čips, Čaps un Čība. Čips neatrada nevienu rozā olu, bet Čība tikai rozā olas vien redzēja. Čība atrada 3, Čips un Čaps katrs 7 olas; trim cāļiem kopā bija 6 dzeltenas un 6 zilas olas. Čipam un Čapam bija vienādi daudz dzelteno olu. Cik rozā olu atrada Čaps?
  2. Pīlēnu ģimenes olu meklēšanā Tims atrada 6 olas, Toms 8, Tīne arī dažas; kopā viņiem bija 6 rozā, 4 dzeltenas un 7 zilas olas. Tīnei visas olas bija rozā. Timam bija visu krāsu olas vienā un tajā pašā skaitā. Kuras krāsas olu Tomam bija vismazāk?
  3. Kaķu ģimene kopā salasīja 18 olas, katram no trīs kaķēniem bija vienāds skaits olu, un tāpat arī katras krāsas olu bija vienāds skaits. Mincei dzelteno olu nebija nemaz. No Mika atrastajām olām puse bija zilas, trešdaļa dzeltenas. Minkai bija vairāk zilo nekā rozā olu. Kam bija visvairāk kādas krāsas olu un kura krāsa tā bija?
  4. No triju kucēnu atrastajām olām 6 bija zilas un 7 rozā. Reksis atrada 8 olas, bet Pipars – 9 olas. Pipars atrada vienādu skaitu rozā un zilo olu, bet dzeltenās – mazāk par pārējām krāsām; to bija tieši tikpat daudz, cik Pifam rozā olu. Pifam nebija nevienas zilas olas. Kuras krāsas olu Reksim bija visvairāk?

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru